MAAK KENNIS

met ons koor & de leden

Een groepje vrienden zong al jaren met elkaar, thuis gezellig, er kwam iemand op gitaar erbij. Het begon steeds leuker te klinken. Ook werd er zangles genomen door verschillende onder ons. Totdat we het idee kregen zullen we toch maar een popkoor gaan starten, er zijn vast nog wel meer mensen die zingen heel erg leuk vinden. Maar we gaan wel voor kwaliteit. Er wordt gezocht naar een professioneel dirigent en een locatie om in te repeteren. Na dit is alles geregeld te hebben, moest er natuurlijk een naam bedacht worden… Hi5

Het Popkoor Hi5 is dus opgericht in september 2013 en bestaat inmiddels uit 22 enthousiaste mensen uit Hillegom en omstreken.

Zoals het woord “Popkoor” al zegt, zingen we populaire muziek zowel van nu als ook uit de jaren 70,80.  Zie onder het linkje: Repertoire. In 2014 hebben we een Beatles project gedaan dit naar aanleiding van het feit dat het 50 jaar geleden was dat The Beatles in Treslong te Hillegom hebben opgetreden.

Ons koor Hi5 staat onder leiding van dirigent Harry Habets, die ons op piano begeleidt en tegenwoordig zingen we ook liedjes met ondersteuning van een muziekband. En er zijn nummers die we mooi vinden om a capella te zingen.

Natuurlijk houden wij van kerstnummers, soms net even anders dan de traditionele en combineren we die vaak met mooie wintersongs om een prachtig concert neer te zetten. Wij vinden het daarom erg leuk om andere artiesten uit te nodigen die tijdens ons winterconcert een optreden te verzorgen.

Na elke repetitie is er gelegenheid voor “de derde helft” waar we vaak onder het genot van een drankje even napraten en/of nog een lied zingen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ons dan eens op YouTube.

Heb je belangstelling voor ons Popkoor Hi5 of om een optreden aan te vragen.

Stuur een bericht via de CONTACT-tab bovenaan de homepagina

Nieuwsgierig naar ons koor en repetities?

Onze leden

Hillegom online